Regelmatig geef ik presentaties of workshops. Soms bij mij op de praktijk maar vaak ook op andere locaties. Hieronder vind je de plekken waar ik binnenkort aanwezig zal zijn en lees je wat je daar kunt verwachten. Wil je erbij zijn schrijf je dan gerust in. Leuk om je te ontmoeten.

  • 6 oktober ouderavond over autisme en eten met als thema de feestdagen.

Sprekers:
Nicole Hoogenboom
De feestdagen zijn bedoeld als dagen van plezier en ontspanning. Maar wat valt dat toch tegen in de praktijk in veel gezinnen. Nicole Hoogenboom begeleidt ouders van kinderen met AD(H)D en/of autisme en vertelt deze avond over het beperken van stress en onrust de komende maanden. Van Sinterklaas tot en met Oud en Nieuw. Alles is spannend en je wilt de komende feestdagen graag rustig en overzichtelijk kunnen doorkomen. Voor jou en je kind.

Brenda van Veldhuizen
De feestdagen met een kind met AD(H)D en/of autisme lopen toch vaak anders dan je van te voren had gehoopt. Brenda van Veldhuizen is psychosociaal therapeut gespecialiseerd in rouw en verlies. Zij zal deze avond vanuit dat perspectief een korte presentatie geven. Ouders die te maken krijgen met een kind met een diagnose hebben te maken met chronische rouw en verlies. Hoe behoud jij je veerkracht? Zeker als je steeds weer moet aanvaarden dat het niet altijd zo gaat zoals jij dat wilt of voor ogen had.

Natasja Wildeman
Natasja Wildeman is BGN Gewichtsconsulent en coach en gespecialiseerd in kinderen, autisme en eten. Zij zal geheel in het thema feestdagen informatie geven over eten tijdens de feestdagen. Want voor veel ouders zijn die dagen een ware uitdaging. Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst met als afsluiter oud en nieuw. Veel prikkels, veel snoep en veel momenten waarop het eten anders is en dus een grote rol speelt. Op al deze uitdagingen gaat Natasja in tijdens deze ouderavond.

Deze ouderavond houden wij aan de Dokter van Deenweg 108 in Zwolle van 20:00 uur tot 21:30 uur. Inloop vanaf 19:30 uur. Opgeven kan via deze link

  • 8 oktober informatieochtend voor ouders met als Thema: Alles onder controle! Gezond eten tijdens de feestmaanden,  hoe doe je dat?

Als ouders wil je graag dat je kind gezond groot wordt. Je weet dat voeding daarbij belangrijk is en probeert hierin de juiste keuzes te maken voor zowel jou als je kind. Maar de verleidingen zijn vaak groot.  Eind augustus lagen de pepernoten alweer in de schappen en ook de chocoladeletters laten zich alweer zien. Van Sint Maarten tot Sinterklaas en kerst met als afsluiter oud en nieuw, staat de komende periode vooral in het teken van eten en dan met name lekker eten.

En er valt niet aan te ontkomen want eten is overal. Voor veel ouders is deze periode best lastig.

Tijdens de thema ochtend `Alles onder controle` geeft Natasja Wildeman ouders handvatten en tips om deze maand bewust met voeding om te gaan. Hoe leid je alles in goede banen­ ­? Hoe beperk je het snoepen en hoe zorg je dat er gezond wordt gegeten met zoveel verleidingen om je heen?

Natasja is BGN-Gewichtsconsulent en kindercoach en gespecialiseerd in Kind & Voeding. Speciaal voor kinderen, jongeren en hun ouders heeft zij Spruitjes en Zo! ontwikkeld. Een methode die ouders helpt bij de (op)voeding van hun kinderen.  Belangrijk, want in deze moderne tijd van overvloed is eten al lang niet meer wat het ooit was. Eten is gezellig, sociaal en altijd en overal aanwezig en beschikbaar. Voor veel kinderen, jongeren en hun ouders een enorme uitdaging.

Wat kun je van de avond verwachten:

  • -uitleg over wat gezond eten is
  • -uitleg over wat gezond eetgedrag is
  • -inzicht in wat jouw kind nodig heeft
  • -tips voor alle feestdagen in de feestmaand
  • -inzicht in hoeveel invloed jij als ouder hebt
  • -lekkere recepten
  • -handvatten waar je direct mee aan de slag kunt
  • -praktijk- en oplossingsgericht

Deze informatieochtend wordt gegeven bij Mens & Kinders aan de Assendorperstraat 66 in Zwolle van 10.00-11.30, inloop vanaf 9.30. Opgeven kan via contactformulier