Slide One
Image is not available
Over mij
Kinderen en jongeren
Slide One
Image is not available
Over mij
Kinderen en jongeren
Schermafbeelding 2017 10 18 om 16.05.11

Kinderen en jongeren (en ouders natuurlijk)

Ook als je jong bent kan overgewicht een probleem zijn. Speciaal voor kinderen en jongeren ontwikkelde ik de methode Spruitjes en Zo! Een methode die op een kindvriendelijke maar zeker ook oudervriendelijk manier werkt en kinderen en jongeren niet op een dieet zet maar ze stap voor stap begeleidt naar een gezonder eetpatroon en een gezondere gewicht.

Tijdens een traject van acht afspraken gaan we aan de slag met het eetpatroon en gaan we op zoek naar oplossingen. Dat is namelijk de kracht van de methode het werkt oplossingsgericht en heel praktisch. Waar loopt het kind tegenaan, waar lopen de ouders tegenaan? Daar gaan we mee aan het werk.

Kinderen en jongeren werken in een werkboek dat aansluit bij hun leeftijd maar ook aan ouders is gedacht, zij ontvangen een handboek met de informatie die voor hen noodzakelijk is.

Speelt overgewicht in jullie gezin een probleem, blijf dan niet rondlopen maar ga samen met mij als gezin aan de slag voor een gezond gewicht.

Ja, dit is iets voor ons gezin

Lastige eters

Speciaal voor ouders van kinderen  want niet alleen overgewicht kan een probleem zijn, ook lastige eters kunnen het je als ouder behoorlijk lastig maken. Soms zelfs zo lastig dat de sfeer aan tafel niet fijn meer is en er een constante strijd gaande is over eten. Als ouder kan je dan echt met de handen in het haar zitten.

Het (op)voeden van je kind put je uit en maakt dat je niet meer kunt genieten van de maaltijden en van samen eten. Je kunt echt het gevoel hebben totaal geen grip meer op de situatie te hebben.

Vaak zijn lastige eters kinderen met ASS en/of AD(H)D maar dit hoeft niet. Dit traject is dan ook voor alle ouders van lastige eters geschikt.

Tijdens drie consulten gaan we samen kijken waar de problemen binnen jullie gezin zitten en gaan we ook op zoek naar oplossingen. Zeker als er sprake is van ASS en/of AD(H)D is het soms lastig om een verandering tot stand te brengen. Ik kan je helpen om weer mogelijkheden te zien en weer verder te kunnen.

Dit traject is voor ouders niet voor kinderen.

Ja, dit heb ik nodig

cake-1776661_1920
raspberries-1338034_1920